Teknik

How to install CEMC (KODI fork for Android 4.4) and set it as default Launcher in Andorid.

This guide is made for GPD XD with Android 4.4, but may as well work on other devices and newer Android-versions.

Step by step:

Install CEMC from Google Play Store, its free.
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xbmc.cemc

 

Install XBMC Launcer from Google Play Store, its free.
https://play.google.com/store/apps/details?id=se.blunden.xbmclauncher

In XBMC Launcer set “XBMC Variant” to CEMC.

Reboot the device.

Now it should boot directly to CEMC:

Teknik

GPD XD

Dags för ett nytt teknikinköp, denna gång är det GPD XD som har äran att hamna i min ägo.

Detta är GPD XD:

gpdxd2
Det är tydligt att GPD lånat större delen av designen till XD av den populära handhållna enheten Nintendo 3DXL. Dock saknar GPD XD den nedre skärmen.gpdxd3

GPD XD levereras med Android 4.4 och en custom launcher som fokuserar på emulatorer för retrospel. Vilket den här enheten sköter fenomenalt. Android har stöd för många emulatorer och dessa har i sin tur ofta stöd för externa handkontroller. Kontrollerna på GPD XD dyker upp i Android som en extern handkontroll och fungerar förvånadsvärt bra till de flesta emulatorerna som finns där ute. För andra spel som är mer anpassade för Android och touch-kontroller finns det en dedikerad mjukvara som anpassar GPD XD:s kontroller till mjukvaruknapparna på skärmen. Med ett enkelt knapptryck på knappen för ”on screen keys” kan man anpassa vilka hårdvaruknappaar som ska göra vad på skärmen.gpdxd4

Och på tal om hårdvara, GPD XD levereras med denna bestyckning:

 • CPU – Rockchip RK3288 Quad-Core (1.4 GHz standard, upp till 1.8GHz med romhack)
 • GPU – ARM Mali-T764 600MHz
 • RAM – DDR3-SDRAM 2GB
 • ROM – Samsung eMMC PRO 16/32GB,10nm NAND Flash
 • Wi-Fi – 802.11b/g/n/ac(2.4GHz)
 • Bluetooth – Finns ej
 • Operativsystem – Android 4.4.4
 • Intern lagring – 16GB, 32GB, 64GB
 • Utbyggbar lagring – Stöder MicroSD-kort upp till 128GB
 • Skärm & skärmstorlek – Capacitive H-PIS touch screen 5.0″, Upplösning: 1280×720
 • Sensor – Gravity
 • HDMI – HDMI 2.0
 • Kamera – Finns ej
 • Portar – Mini HDMI, Micro USB 2.0, 3.5mm ljudport, MicoSD-kortläsare
 • Batteri – Lithium polymer battery Normal voltage :3.8V Capacity :6000mAH, 22.8Wh
 • Storlek i mm – 155×89×24
 • Vikt – 325g

Det är alltså inte en ”top of the line”-androidenhet, men det den är byggd för klarar den av utan större problem. GPD XD klarar av att emulera upp till Playstation 1 och Nintendo 64 med goda resultat, men den har även stöd för Playstation Portable och Dreamcast, men dessa system kräver mer av hårdvaran än vad GPD XD klarar av i dagsläget och det är svårt att få de flesta spel att flyta på bra.

Vid leverans levereras GPD XD med en processorhastighet på 1.4GHz, men processorn klarar av upp till 1.8GHz. För att kunna utnyttja processorns fulla kapacitet måste man flasha in en custom-rom som kallas ”Legacy Rom”. Denna har forummedlemmen ”Skelton” på forumet dingoonity.com skapat. Hur man gör detta kan läsas i sin helhet i Skeltons forumtråd.

Jag har själv flashat in Legacy Rom och den fungerar väldigt bra och jag har hitills inte stött på några buggar. Vissa användare på forumet har upplevt att enheten blivit väldigt varm under längre spelsessioner av grafikkrävande spel när processorn legat på 1.8GHz.

Det är värt att flasha in Legacy Rom och prova, men jag ansvarar inte för hur det påverkar just din enhet. ”Your mileage may vary”.

Skärmen är i mina ögon fantastisk.

gpdxd6
5 tum ljusstark High IPS-skärm på 720p visar spelens detalrikedom på ett mycket bra sätt. Både retrospel som Super Mario Bros och nyare Android-spel som GTA San Andreas ser riktigt bra ut på denna skärm, dessutom så stöder Android både Netflix och Youtube, så GPD XD fungerar även bra som en portabel filmspelare.

Kontrollerna/Knapparna

gpdxd5

Knapparna är väldigt responsiva och känns inte svampiga när man trycker på dem, knapparnas kvalite når inte riktigt upp till N3DS knappar, men nästan. Joystickarna är mer som PSP-joysticks än N3DS-joysticks. Det enda som är värt att notera på negativa sidan är att L1,L2,R1,R2-knapparna (pekfingerknapparna) låter väldigt högt (klickigt) när man trycker på dem, men de fungerar riktigt bra.

HDMI

Vill man spela på en extern skärm går det bra genom att använda Mini-HDMI-porten, jag använde en Mini-HDMI->HDMI-adapter för att kunna använda en vanlig HDMI-kabel till min externa skärm. Det är en aning input lag, men det märks inte om man tittar på den externa skärmen hela tiden, endast när man jämför med skärmen på GPD XD samtidigt.

Trådlösa handkontroller?

Eftersom GPD XD saknar blåtand så går det inte att använda trådlösa handkontroller som andvänder blåtand till den om man vill spela på en extern skärm utan att använda kontrollerna på enheten. Däremot går det att koppla in en handkontroll genom micro-usbporten om man använder en OTG-adapter. Det går även att använda trådlösa handkontroller som använder 2.4GHz och usb-dongel (även här med OGT-adapter). Detta har jag dock ej provat ännu.

Sammanfattning

Tycker man om retrospel och saknar att kunna spela sina favoritspel när man är på resande fot är GPD XD enligt mig det bästa alternativet på marknaden just nu. Håller du med mig eller har du andra förslag på portabla spelenheter som denna, lämna gärna en kommentar nedanför!

Är du sugen på att köpa en GPD XD?
Genom att köpa den via följande länk ger du samtidigt stöd till denna blogg:

GPD XD 16Gb hos Banggood.com

Piratheter

Säpo – Följ oss, för vi följer er.

Idag så lanserades Säpo som egen myndighet och gör det med buller och bång, i och med detta så kickar de även igång ett officiellt twitter-konto.

Som första tweet skriver de:

”För säkerhets skull finns vi nu på Twitter. Följ oss, för vi följer er.”

Säpo - För säkerhets skull finns vi nu på Twitter. Följ oss, för vi följer er.

IDG skriver om tweeten på: http://www.idg.se/2.1085/1.603450/nu-finns-sapo-pa-twitter
Där de citerar Sirpa Franzén, presschef hos Säpo:

– Vi har haft en tävling på vårt intranät. Det är en analytiker och en mellanchef som kom med varsitt förslag, och vi tycker att kombinationen var bra. Den visar vårt uppdrag och har glimten i ögat”

Detta är inte bara oerhört osmakligt, utan även väldigt tragiskt. Om Säpo skämtar om övervakningssamhället så är det även en bekräftelse på att det existerar.

Inte helt konstigt så kom jag oavkortat att tänka på min parodi av FRA ”- Den enda myndigheten som lyssnar på dig.”. Men det är en satir på en verksamhet med tveksamma arbetsuppgifter, tweeten ovan bekräftar att de har anledning att skämta om problemet med Säpos arbetsuppgifter.

Osmakligt Säpo.

Läs även mina inlägg om:

FRA – Den enda myndigheten som faktiskt lyssnar på dig

FRA – Den enda myndigheten som faktiskt lyssnar på dig #2

PS.
Kunde inte låta bli: http://imgur.com/a/3YVVP
Ds.

Teknik

Nytt under teknikhimlen

Nu har det gått sådär lagom lång tid sen jag skrev saker här igen, och tiden har inte helt stått still på teknikfronten.

Jag har lyckats införskaffa inte en, utan två nya mobiltelefoner, ena med förlängning av abonnemang och den andra genom ett lite ovanligare sätt att köpa telefon.

Vi börjar med den första, som jag fick med när jag förlängde mitt telefonabonnemang och samtidigt lyckades kapa månadskostnaden med 100kr för i stort sätt samma abonnemang (”fria” sms/samtal och 5gb surf). Lyckades peta ner 399kr/mån för ett pottabonnemang till ett 299kr/mån fastpris-abonnemang och få ut en Nexus 5 på kuppen.

Jag klagar inte tänkte jag och hämtade tacksamt ut telefonen på Posten när den dök upp.

Nexus 5

Men även om telefonen har utmärkt byggkvalite, bra skärm och en fullt duglig kamera så var det en sak jag störde mig på som jag inte har varit med om sedan jag hade min HTC Desire för många år sedan.

Diskutrymmet tog slut i tid och otid och det gick inte att installera appar på den eller filma längre sekvenser. Detta berodde givetvis på att jag hade gått från HTC One X med 32GB lagringsminne till 16GB på Nexus 5.

Jaja, det går och leva med för att ha fått den med abonnemanget tänkte jag, och den var ju i övrigt en piggare telefon än HTC One X som hade sina skavanker och barnsjukdomar som den inte blev av med, så jag använde min Nexus 5 tills den dagen då Jonne på Sysadminbloggen tipsade om en ny telefon som skulle revolutionera hela mobilbranchen genom att ha senaste specifikationerna till ett riktigt lågt pris.

Denna revolutionerande telefon kommer (som förvisso de flesta andra telefoner) från Kina och utvecklas av en avhoppare från OPPO, som startat det nya mobilföretaget OnePlus.
Hans vision var som jag tidigare skrev att skapa en revolutionerande telefon genom att ha state of the art-teknologi men ligga prismässigt i budgetsegmentet.

Telefonen heter OnePlus One.

När jag fick nys på detta började det klia i fingrarna. Vad kostar den? Hur bra är den egentligen? Hur får man tag i den?

Vad kostar den?
$349 ~ 2,849 SEK + 189kr frakt.

Hur bra är den?
Specifikationsmässigt så är den i klass med HTC One M8 och Samsung Galaxy S5

DVS:
64 GB, 3 GB RAM
5,5″ Skärm
1080*1920 pixlar (Full HD)
13 MP kamera
Snapdragon 801 Quad-core 2.5 GHz
Läs mer här: http://www.gsmarena.com/oneplus_one-6327.php

För i runda slängar 3oookr inkl frakt.

Nästa fråga var klurigare, hur får man tag i den?
Telefonen finns inte att köpa öppet på mobilmarknaden, den går endast att köpa via ett invitesystem och invites gick endast att få tag på genom att ha köpt produkten redan och bli tilldelad en invite från OnePlus.

Med andra ord kändes det aningen hopplöst.
”Jahapp, en billig och dessutom bra telefon som står sig mot telefoner i 6000-7000kr-klassen, men den går inte att köpa”.

Så tänkte jag, men med lite vilja och tur lyckades jag få tag i en invite på Swedroids forum och slängde iväg en beställning och är därmed ägare av en efterlängtad OnePlus One.

OnePlus One

Idag gick de även ut med nyheten att de kommer att släppa OnePlus One fri för förhandsbokning under en begränsad period, detta kan ni läsa mer om på: http://preorder.oneplus.net/

(Jag försökte fota telefonerna framifrån, men pga dålig belysning och reflekterande skärmar så blev det inte bra helt enkelt.)

Livet Piratheter

FRA-tröjan, nu i butik!

Fick under dagen lite inspiration till att skriva ett surt blogginlägg om dagens lunchrestaurang ”Kompis – Mat&Prat” på Kupolen i Borlänge, då sommarjobbarna totalt sågar deras goda rykte genom att servera dålig mat och vara otrevliga mot sina gäster. Men till min förvåning hittade jag ett mycket bättre ämne att skriva om.

Jag hittade en klädbutik i trakterna som säljer tröjor med ett mycket bekant tryck på.
Jag gick in i butiken med ögonen på mobilen, då jag var sällskap till min syster och hennes vän.
Tittar mig omkring och denna tröja fastnar i blickfånget från min ögonvrå:

frabutik3

Hängandes på väggen och i en hög av varierande storlekar. Prislapp: 149kr

frabutik2

Jag är glatt överraskad av att trycket börjar sprida sig i ”riktiga” klädbutiker.

Det är dock lite tråkigt att de har ändrat färgen på texten till svart/mörkblå, men troligen har de gjort det för att minska risken för klagomål från FRA.
Så nu har ni ett svar på vart det går att köpa en FRA-tröja, den går att köpa i en klädbutik (kommer ej ihåg namnet på den) på Kupolen i Borlänge.

Läs mer om FRA-tröjan:

Piratheter

P.st en ny sökmotor för privatpersoner.

Alla internetleverantörer måste lagra information om dina surfvanor på internet efter ett beslut om datalagring som EU har beslutat, och riksdagen klubbat igenom i Sverige.

Denna datalagring i kombination med Försäkringskassans, Landstingets och Sveriges kommuners databaser möjliggör informationshämtning av företag som har stora plånböcker, först ut är sökmotorn P.st.

overvakning

P.st möjliggör uthämtning av följande information om privatpersoner:

 • Besökta webbsidor
 • Privat e-post
 • Brottsregister
 • Poäng på högskoleprovet
 • Patientjournal
 • Videosamtal
 • Intresse för våld/sex
 • SMS/MMS
 • Internetbanken

Med en enkel sökning av namn och adress så kan privatpersoner nu få fram information om sina vänner, bekanta och även obekanta.

Ska du på en date i helgen?
Då kan du ta reda på:

 • Om personen du skall träffa är rik.
 • Vilken typ av sex personen gillar.
 • Om personen har några sjukdomar.
 • Eller om personen har ett brottsligt förflutet.

Nu kanske ni tycker att detta är bra information som kan vara nödvändig att veta i en sådan situation, men känns det lika bra att din chef, granne, kusin eller ditt barns dagisfröken kan kontrollera dessa uppgifter på dig?

Fick du inte det där jobbet du sökte?

Var det på grund av att du surfade på för grova vuxensidor på fritiden?
Eller var det för att du är allvarligt sjuk och kanske snart kommer att behöva sjukskrivas för en längre behandling?
Kanske var det på grund av det där sms:et som du skickade till arbetsgivarens dotters kompis för ett halvår sedan?

Datalagringsdirektivet och FRA-lagen möjliggör en informationsinsamling av det svenska folket som ingen tidigare har skådat.

FRA övervakar och lagrar trafik som sker över landets gränser, med andra ord större delen av alla svenskars internet-trafik, denna information kan sedan användas i godtyckliga sökningar för att leta efter terrorister eller miljöaktivister, och nu även efter vanliga privatpersoner med säregna intressen.

Datalagringsdirektivet lagrar information om vem som har ringt vem (både via fast telefon och mobil) och vid vilken given tidpunkt, samt vilken geografisk plats samtalet ägde rum, dessutom lagrar de alla webbsidor som besöks, när dem besöktes och hur länge samt även vilken geografisk plats som internetuppkopplingen genomfördes från, inte nog med det så lagrar den även vem du kommunicerar digitalt med, via mail, facebook, icq, msn, google-talk eller annan social media som går att använda.

Givetvis är anledningen till lagringen av denna information till för att just DU ska känna dig trygg och säker i din vardag, för med all denna information om Sveriges befolknings privatliv så kan man söka upp och tillintetgöra terrorister och andra grova brottslingar, men är det värt det?

P.st motsvarar den funktion som FRA har direkttillgång till och som SÄPO nu får använda för att söka efter svenska medborgare, skall SÄPO få tillgång till denna information är det givetvis självklart att den informationen även skall finnas tillgänglig för hela befolkningen.

Nästa tjänst för informationshämtning släpps nästa vecka och den riktar in sig på Regeringens ledamöter, SÄPOs civilpoliser samt en ökad sökfunktion i FRA:s register i realtid.

Vad vill jag då säga med detta?
Anledningarna är många till varför denna typ av massövervakning inte är bra för oss som privatpersoner.
Vi behöver vara privata för att känna oss trygga, vi behöver ha möjligheten att prata med våra nära och kära under förtroende oavsett om det gäller djupa känslomässiga samtal eller om det gäller den där sexbomben till tjej som hängde utanför ICA.

Vi vill ha möjligheten att stänga dörren när vi går på toaletten, av samma anledning vill vi inte att vår kommunikation delas med utomstående, för ingen vet vad för konsekvenser det du säger till din respektive idag kommer att påverka framtida situationer, om den informationen blir tillgänglig för allmän beskådan.

Databaser läcker, det är något som vi alltid kommer att få leva med.
Databaser är skapade av människor, och människor är inte ofelbara, när felen och kryphålen upptäcks så läcker informationen från databaserna ut från dem, oavsett hur mycket databasförvaltaren lovar och svär att informationen som lagras där är i säkert förvar.

PS
www.p.st är ett aprilskämt från Bahnhof.se
DS

 

Piratheter

Politik i skolan

Snubblade förbi en artikel som Dalarnas studentkår delade med sig av på Facebook idag. I den artikeln har David Holman, ordförande för Dalarnas studentkår blivit intervjuad med anledning av att han tillät Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson att delta i ett besök på Högskolan Dalarna i Falun. David säger att han tog detta beslut för att få mer uppmärksamhet till Dalarnas studentkår, han säger följande till tidningen Ergo:

”– Vi har en uppslutning på 10 procent av studenterna vid Högskolan Dalarna. Jag visste att det skulle bli kritik mot studentkåren med det här beslutet, så jag ser det som ett sätt att väcka studenterna ur sin dvala”

Att Dalarnas studentkår välkomnar Sverigedemokraterna och Jimmy Åkesson till Högskolan Dalarna har jag inget problem med, de är trotts allt ett politiskt parti som vilket annat politiskt parti i Sverige, rent teoretiskt alltså.

Det som förvånar mig är reaktionerna som Stockholms studentkår och Uppsala studentkår ger ifrån sig när de fick nys om detta.

Både stockholms och uppsalas studentkår säger att de inte tar emot Sverigdemokraterna till deras Högskolor/universitet:

Stockholms studentkårs ordförande skriver följande på sin blogg:

”Genom att ta emot Jimmie Åkesson, och därmed Sverigedemokraterna, på det här sättet, legitimerar och normaliserar Högskolan Dalarna rasism.”

och Uppsala studentkårs ordförande säger till ERGO:

”– Sätt upp en öppen debatt om utbildningspolitik så kan jag möta honom där. Annars ser jag ingen anledning.”

Detta gör mig mycket förbryllad, inte för att jag på något sätt stöder SD:s politik eller det Jimmy Åkesson för fram i sin politiska åskådning, utan för att de väljer att neka studenterna vid dessa studiesäten att bilda sig en egen uppfattning om politiska partier. Att godtyckligt neka ett politiskt parti för deras åsikter är väldigt diffust och kan väldigt lätt bli fel.

Stockholms studnetkårs ordförande skriver att Högskolan Dalarna legitimerar och normaliserar rasism, vilket de absolut inte gör.

Högskolan Dalarna öppnar upp för en öppen debatt där politiker och politiska partier har möjlighet att framföra den politik de bedriver och möjliggör för studenterna vid Högskolan Dalarna att bilda sig en uppfattning om dessa partier. Detta är inte att normalisera någon typ av politisk åskådning, detta är att bjuda in till en debatt och diskussion i skolan som i sin tur kan leda till en bättre uppfattning av respektive politiskt parti hos studenterna.

Vart sätter man gränserna för vilka politiska partier som har ”rätt” åsikter, vad är okej att diskutera i en skola?
Hur skapar man en demokratisk debatt i ett samhälle om elever och studenter i svenska lärosäten endast får träffa politiker som är godtyckligt godkända?
Vem skall ta beslutet om vilka politiska åsikter som är godkända att diskutera i lärosätet? 

Att hindra politiska partier att delta i skoldebatter och andra event på skolor är inte demokratiskt och hindrar elever och studenter att bilda sig en egen uppfattning om politik och politiska partier.

Jag har själv som aktiv Piratpartist varit med om exakt samma bemötande när vi har försökt att delta i politiska debatter och hålla bokbord på skolor inför EU-valet 2009 och riksdagsvalet 2010. Det var väldigt många skolor som valde att INTE bjuda in Piratpartiet till deras evenemang av olika godtyckliga anledningar, allt från att vi inte var ett riksdagsparti till att vi var gratisätare som vill fildela utan att betala för oss (Vilket givetvis inte stämmer).

Men vi fick även skolor som vågade ta emot Piratpartiet och andra politiska partier inför valet, och vågade ge sina elever en chans att bilda sig en egen uppfattning om respektive parti.
En av dem var Stiernhööksgymnasiet i Rättvik, i videon nedan kan ni se ett inslag av TV4 som intervjuade både politiker och elever på skolan:

Dalarnas studentkår och Högskolan är inte ensamma, det finns fler studiesäten som vill ha en öppen debatt där alla politiska partier är välkomna.

Därför tycker jag att Dalarnas studentkår har gjort helt rätt i att låta Jimmy Åkesson besöka Högskolan Dalarna.

PS.

Det är snart val så glöm inte att BLIPIRAT.nu och Rösta Pirat 2014!

DS.

 

 

Livet Piratheter

Betala för musik man tycker om #2

Bloggade för en tid sedan om att jag försökte donera pengar till artisten Björn Rosenström, i den bloggposten så lovade jag mer eller mindre att jag skulle gå på fler av Rosenströms spelningar.

Detta har jag nu gjort, jag gick på Rosenströms spelning på Liljan i Borlänge 2014-01-18 och spelningen var som vanligt helt underbart klockren, låtar från de senaste plattorna varvades med klassikerna från första albumet ”Låtar som är sådär”.

Efter spelningen stannade Rosenström kvar på scenen för att signa lite kvinnliga kroppsdelar, detta spektakel kunde jag givetvis inte låta bli att delta i, jag har redan en autograf, men flest autografer av Rosenström vinner, right? Dessutom om man skall samla autografer av artister så ska man göra det med stil.

BjornRosenstromTPB-TshirtMedans tjejerna sträckte fram både den ena och den andra kroppsdelen för att få den signerad av Rosenström så sträckte jag fram min för dagen välplanerat påtagna t-shirt och bad honom att signa den, jag menar det var ju värt ett försök i alla fall, och mycket riktigt så signade han den rakt över texten ”The Battle has Begun”!

Hur många artister skulle frivilligt signa en The Pirate Bay-T-shirt? Rosenström kan sin skit helt klart.

Bild från spelningen:

IMG_20140118_225757

Så nu har jag alltså två Rosenström signeringar i samlingen!

IMG_20140119_012338

 

 

…och fler lär det ju garanterat bli!

 

 

Piratheter

FRA – Den enda myndigheten som faktiskt lyssnar på dig #2

Resultatet av kommentaren från Metro-journalisten blev att jag blev uppringd av journalisten i fråga som ställde ett par rätt generella frågor angående uppmärksamheten runt designen på tröjan:

fraMetroStor

 

Nu har jag dessutom även fått hem mina tygmärken som jag beställde i samma veva som tröjan:

fratygmarke

Piratheter

FRA – Den enda myndigheten som faktiskt lyssnar på dig

Jag lekte för någon månad sedan fram en designidé till ett student-tygmärke att trycka upp och fästa på studentoveraller.

Idén kom från tröj-designen som hånar NSA och som har texten ”The NSA: The only part of government that actually listens”.

Började oavkortat att tänka på att den frasen fungerar oväntat bra även på svenska angående vårt mindre kära myndighetsorgan FRA.
Så översättningen blev kort och gott: ”FRA – Den enda myndigheten som faktiskt lyssnar på dig”.

Märkesidén slänges upp som en draft i en känd svensk studentgrupp på facebook som diskuterar och samordnar studentmärken:

fraFirstDraftFacebookReq

 

Detta resulterade i att ca 170 personer gillade idén och lite filande av flera olika studenter på designen. En månad senare så börjar en annan student att samordna en beställning på ett gäng märken till intresserade studenter och första draften på tygmärket ser ut som följer:

FRAEndaMyndighetSomLyssnarTygmarkeTest

 

När jag insåg hur snyggt trycket blev fick jag direkt idén att även trycka upp det på tröja, så jag drog iväg en hyfsat lågupplöst bild till ett rätt känt företag som trycker upp tröjor med egen design ondemand.

Resultatet blev som följer:

fra-tshirt

 

När jag fick hem tröjan kunde jag inte låta bli att ladda upp den på Piratpartiets officiella Facebooksida, där den blev inte helt oväntat rätt populär, men hur populär tröjan skulle bli hade jag i det läget ingen som helst aning om.

Jonne på Sysadminbloggen lät inte vänta på sig utan beställde även han ett exemplar av tröjan, och det tog inte många dagar innan hans tröja även den hamnade på Piratpartiets officiella Facebooksida:

SysadminFRA 

 

 

Det var då skiten träffade fläkten =)

Jag har nu fått information om att denna bild diskuteras vilt på IRC, Reddit, och den har även blivit delad av flertalet kända svenska nyhetstidningar:

Ny teknik skrev en artikel om hur FRA blir hånade på nätet: http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article3793874.ece

och Feber.se samt TechWorld delade bilden på Facebook:

FRAFeber

TechWorldFRA

Så vart detta skall sluta, ja det vet jag inte, men sjukt roligt är det att bilden sprider sig och att intresset för humor i denna dystra övervakningsverklighet livar upp stämmningen är i min värld helt underbart!

Vill du trycka upp en egen tröja för eget bruk?

Det sägs att bild-filen finns på följande länk: https://anonfiles.com/file/0c76867b1c40fcc09c9e7e38f561ec85

Och glöm inte att Dela är Kärlek!

PS: Vill du också att FRA läggs ned innan det är helt försent?

Bli medlem i Piratpartiet Nu

[Förtydligar även att jag inte äger rätten till någon av logotyperna, detta är endast en parodi på FRA:s logotyp]