Nytt under teknikhimlen

Nu har det gått sådär lagom lång tid sen jag skrev saker här igen, och tiden har inte helt stått still på teknikfronten.

Jag har lyckats införskaffa inte en, utan två nya mobiltelefoner, ena med förlängning av abonnemang och den andra genom ett lite ovanligare sätt att köpa telefon.

Vi börjar med den första, som jag fick med när jag förlängde mitt telefonabonnemang och samtidigt lyckades kapa månadskostnaden med 100kr för i stort sätt samma abonnemang (”fria” sms/samtal och 5gb surf). Lyckades peta ner 399kr/mån för ett pottabonnemang till ett 299kr/mån fastpris-abonnemang och få ut en Nexus 5 på kuppen.

Jag klagar inte tänkte jag och hämtade tacksamt ut telefonen på Posten när den dök upp.

Nexus 5

Men även om telefonen har utmärkt byggkvalite, bra skärm och en fullt duglig kamera så var det en sak jag störde mig på som jag inte har varit med om sedan jag hade min HTC Desire för många år sedan.

Diskutrymmet tog slut i tid och otid och det gick inte att installera appar på den eller filma längre sekvenser. Detta berodde givetvis på att jag hade gått från HTC One X med 32GB lagringsminne till 16GB på Nexus 5.

Jaja, det går och leva med för att ha fått den med abonnemanget tänkte jag, och den var ju i övrigt en piggare telefon än HTC One X som hade sina skavanker och barnsjukdomar som den inte blev av med, så jag använde min Nexus 5 tills den dagen då Jonne på Sysadminbloggen tipsade om en ny telefon som skulle revolutionera hela mobilbranchen genom att ha senaste specifikationerna till ett riktigt lågt pris.

Denna revolutionerande telefon kommer (som förvisso de flesta andra telefoner) från Kina och utvecklas av en avhoppare från OPPO, som startat det nya mobilföretaget OnePlus.
Hans vision var som jag tidigare skrev att skapa en revolutionerande telefon genom att ha state of the art-teknologi men ligga prismässigt i budgetsegmentet.

Telefonen heter OnePlus One.

När jag fick nys på detta började det klia i fingrarna. Vad kostar den? Hur bra är den egentligen? Hur får man tag i den?

Vad kostar den?
$349 ~ 2,849 SEK + 189kr frakt.

Hur bra är den?
Specifikationsmässigt så är den i klass med HTC One M8 och Samsung Galaxy S5

DVS:
64 GB, 3 GB RAM
5,5″ Skärm
1080*1920 pixlar (Full HD)
13 MP kamera
Snapdragon 801 Quad-core 2.5 GHz
Läs mer här: http://www.gsmarena.com/oneplus_one-6327.php

För i runda slängar 3oookr inkl frakt.

Nästa fråga var klurigare, hur får man tag i den?
Telefonen finns inte att köpa öppet på mobilmarknaden, den går endast att köpa via ett invitesystem och invites gick endast att få tag på genom att ha köpt produkten redan och bli tilldelad en invite från OnePlus.

Med andra ord kändes det aningen hopplöst.
”Jahapp, en billig och dessutom bra telefon som står sig mot telefoner i 6000-7000kr-klassen, men den går inte att köpa”.

Så tänkte jag, men med lite vilja och tur lyckades jag få tag i en invite på Swedroids forum och slängde iväg en beställning och är därmed ägare av en efterlängtad OnePlus One.

OnePlus One

Idag gick de även ut med nyheten att de kommer att släppa OnePlus One fri för förhandsbokning under en begränsad period, detta kan ni läsa mer om på: http://preorder.oneplus.net/

(Jag försökte fota telefonerna framifrån, men pga dålig belysning och reflekterande skärmar så blev det inte bra helt enkelt.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *