Ung Pirat vräkta från Trästockfestivalen

Ung Pirat Norra har deltagit på Trästockfestivalen för att diskutera piratfrågor med besökarna. För att locka besökare till UP:s tällt passade de på att bjuda på våfflor, vilket förmodligen uppskattades av många besökare.

Foto: nipe.me
Foto: nipe.me

Däremot uppskattades det inte av de andra försäljarna på området, som även dem erbjöd våfflor, dock mot betalning.

Enligt Gustav Nipe, ordförande för Ung Pirat har de fått besök av en mindre imponerad dam som informerade om att de som säljer våfflor för 25kr/st inte lyckas sälja sina våfflor om Ung Pirat står och delar ut våfflor gratis.

Så här skriver Nipe på sin blogg:

”Idag kom en tant förbi och klagade på att vi delade ut våfflor gratis. Det var tydligen förfärligt eftersom att det finns våffelförsäljare på festivalen och hur ska de kunna få betalt? Försäljarna tar 25 kronor styck för en våffla och säljer dåligt.”

 

När jag läste det inlägget tidigare idag så trodde jag att det var ett skämt, att det var en dam som skojade med dem. Men så verkar inte vara fallet, Nipe skriver via Twitter att Ung Pirat nu har blivit vräkta från Trästocksfestivalen på grund av att de delar ut våfflor gratis.

UP vräkt från Trästocksfestivalen

Med andra ord så har Trästocksfestivalen beslutat att det är förbjudet att bjuda på våfflor under deras festival för att det missgynnar andra aktörer som försöker ta betalt för sina våfflor utan att lyckas.

Detta är i mina ögon helt absurt, det är inte Ung Pirat Norras problem eller ansvar att se till så att någon annan försäljare får sina produkter sålda.

Vill de bjuda på våfflor medans de kampanjar och pratar piratpolitik ska de självklart få göra det, oavsett hur många som står och försöker tjäna sig en hacka på att sälja samma vara en bit bort.

Enligt HumbleBee ska  bland annat Socialdemokraterna befinna sig på samma festival och bjuder på kaffe, godis, kondomer och fikabröd.

Detta är alltså helt okej, och det är ingen som klagar på detta. Men att Ung Pirat bjuder på våfflor är tydligen så pass illa att festivalen vill tvinga dem att lämna den plats som de har betalt för att vistas på under evenemanget.

Galet!

SKANDAL Trästocksfestivalen!

Uppdatering (Via MMN-O) 2012-07-19 kl. 23.23: “Vi ringde polisen. Just nu drar sig väktarna undan. Inga våfflor gräddas nu. Tältet är kvar. #ungpirat” – gustavnipe@freesocial.org

Uppdateringar görs ständigt av Gustav Nipe på följande länk: https://freesocial.org/gustavnipe

Uppdatering 23.58: ”Nu gräddar #ungpirat våfflor igen! :)” – gustavnipe@freesocial.org

Uppdateringar kommer att ske ständigt i detta inlägg.

Jag har kontaktat Trästockfestivalen på info@trastockfestivalen.se för kommentarer, uppdaterar denna bloggpost om/när jag får kommentarer från dem.

Fler om ämnet: Gustav NipeHumbleBeeMMN-O, SVT.se, Torrentfreak

Över och ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *