#TPB10 och Tenacious D

Så var den episka helgen förbi och en hel del förväntningar har uppfyllts och blivit till verklighet.
Det började med en resa från Borlänge ner till Bålsta, där det vankades öl och grogg i husvagnen på fredagkvällen. Lördag morgon var vi uppe med tuppen för att förbereda husvagnen inför The Pirate Bay-festivalen och sedan var det dags för avfärd, förutom den lilla detaljen om att jag ville ha lite hjälp att pimpa min festivalstereo. Åtta timmar senare var vi på väg mot festivalen, och festivalstereon hade fått ett helt nytt liv.

Bild på festivalstereon före:
FestivalstereoFore

Bild på festivalstereon efter:

FestivalstereoEfter

Vi tänkte hela dagen att vi inte hade någon större brådska till festivalen, eftersom att Mollgan som var vår huvudanledning till festivalen skulle börja spela klockan 22.00 (enligt vad vi hade fått för oss). Klockan 21.00 var vi framme på festivalcampingen (25 min resväg från Bålsta, inklusive upphämtning av Beris på vägen). När vi var framme hörde vi dock något bekant ljud från festivalområdet, Mollgans stämma var på full volym från en av scenerna. Vi hörde först att de sound-checkade och trodde att han skulle kliva upp på scenen vid 22.00, men efter sound-checken drog de igång, medans vi fortfarande riggade husvagnen på campingen. Så vi hörde spelningen men såg inte mycket av den. Jag gick ner mot området men möttes av ett staket, så jag såg en del av spelningen därifrån.

 

MollganStangsel

Hittade en video som en annan festivalbesökare lagt upp från Mollgans spelning:

Men när Mollgan slutat lira på scenen ringde jag honom och bad han komma förbi vår Camp för en öl och snacka lite och efter ett tag dök han upp och sjöng ”Ja må du dela” till en hyllning för The Pirate Bay:s 10årsjubileum.

Mollgan drog sig in på festivalområdet igen efter ett tag, men vi valde att stanna kvar och köra festen vidare i vårt Camp. När klockan började närma sig stängningsdags för festivalen (02.45-ish) kom vi på att det var tid för att hämta festivaltröjan som vi beställt åt mig, sagt och gjort gick jag in på festivalområdet för första gången på hela festivalen och de sista banden höll på med sina extranummer.

Väl framme vid festivalens expidition hittade jag MLG från Piratshoppen och tröjan jag hämtade ut är likadan som MLG har på sig på bilden nedan:

MLG

Sedan vart det mingel med Pirat-funktionärer en stund innan vi betade av de sista alkoholhaltiga dryckerna i husvagnen och la huvudet på kudden, i en varm husvagn, på festivalcamping, husvagn, H-U-S-V-A-G-N!.

På morgonen blev jag väckt av Jonne från Sysadminbloggen, som vänligt men bestämt förklarade att det var dags att kliva upp och käka nystekt Ägg & Bacon. Ä-G-G O-C-H B-A-C-O-N till frukost på en festivalcamping. Rena rama hotellfrukosten, utvilad för att vi sovit i husvagn. Löjligt bekvämt och lite småroligt att se tältarna kråla ut ur sina tält på morgonen =)

Husvagnscamp

Det var som jag sa till Jonne, att åka på festival med en husvagn är ju som att festivalcampa fast man tar bort de negativa bitarna =)

När vi ätit oss mätta och belåtna på Ägg & Bacon-frukost så gav vi oss av mot Bålsta för att göra oss i ordning för nästa äventyr: Tenacious D på Gröna Lund.

Jag var orolig att det skulle bli mycket folk, så jag sa till Jonne att vi borde vara där i tid, men Jonne hade andra tankar och sa dessa nu mer klassiska ord som jag fritt citerar:

Det blir nog inte så mycket folk, Tenacious D är ju rätt nischade”

Det fick han äta upp rätt rejält när vi satt på en fullknökad buss mot grönan och bussens informationstavla visade en rullande text som löd ”Gröna Lund stänger portarna 16.45 på grund av överbelastning” när klockan var 16.40 och bussen stod still i en vägkorsning från helvetet.

När vi väl kom fram till Gröna Lund var köerna extremt långa och det var folk överallt, men efter att vi fick reda på att vi som hade förköpta biljetter hade en egen kö gick det förvånansvärt snabbt att ta sig in på Grönan. Klockan var då 16.45 och vi fick reda på att de stängde portarna till Grönan 17.00. Så det var på det berömda att vi över huvud taget tog oss in.

Väl inne på Grönan var det fullsmockat med folk och när det började dra ihop sig till spelning vart det tjockt med folk runt scenen.

TDFolkVidScen

Tenacious D klev på scenen ungefär 20-30 minuter efter utsatt tid

Lånad video, min blev inte så bra från där vi stod.

De lirade de klassiska låtarna ”Beezleboss”, ”Kickapoo”, ”Kielbasa”, ”Tribiute” och avslutade med allsång till ”Fuck Her Gently”. De körde givetvis andra låtar också som hyllningen till Ronnie James Dio som kort och gott heter ”Dio” samt ”Rise of the fenix” som de körde som intro. Trots att vi inte hade den bästa platsen på konserten så var känslan helt otrolig, Tenacious D lirade på riktigt grymt och deras teaterliknande scenframträdande var snarlik de scener de har i filmen ”The Pick Of Destiny”.

Summa sumarum har helgen varit helt episk och uppfyllt förväntnignarna med råge!

Vem säger att Pirater inte vill betala för kultur?
Just ja det var Jack Black.

Men han har fel helt enkelt. =)

2 Comments

  • Gustav
    14 augusti, 2013 - 03:10 | Permalink

    TPB-kalaset blev riktigt bra! Kul att ni kom dit med husvagnen!

  • Pingback: Sysadminbloggen | It’s alive!

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *